Little Known Facts About hes kodu.

Wiki Article

Otobüs bileti veya uçak bileti alarak seyahat edebilmeniz için HES kodunuzun olması gerekecek. HES Kodu sayesinde ilgili seyahat firmaları tedbir alacak. Yolculuk sırasında veya sonradan bir yolcuya virüs bulaştığı tespit edilirse HES uygulaması sayesinde yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin de takibi yapılacak. HES kodu ile ilgili soru ve sorunlarınız için ALO 199’dan detaylı bilgi alabilirsiniz.” image-3=”” headline-four=”h2″ problem-4=”Uçak bileti alırken HES kodumu nasıl kullanabilirim?” response-4=”Uçak yolculuklarında HES kodu uygulaması geçerlidir, yani uçak bileti almadan önce HES kodu almanız gerekiyor. HES kodu yukarıdaki maddelerde anlatıldığı şekilde alındıktan sonra, obilet.com üzerinden HES kodunuz ile uçak bileti satın alabilirsiniz. Aşağıdaki advertisementımları sırayla takip etmeniz halinde kolayca uçak bileti satın alabilirsiniz.

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son four hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre koronavirüs tedbirleri nedeniyle vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Hayat Eve Sığar mobil uygulaması aracılığıyla alınabilen kodu (HES) ile seyahat edebilecek.

Otobüs bileti veya uçak bileti alarak seyahat edebilmeniz için HES kodunuzun olması gerekecek. HES Kodu sayesinde ilgili seyahat firmaları tedbir alacak. Yolculuk sırasında veya sonradan bir yolcuya virüs bulaştığı tespit edilirse HES uygulaması sayesinde yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin de takibi yapılacak. HES kodu ile ilgili soru ve sorunlarınız için ALO 199’dan detaylı bilgi alabilirsiniz.” impression-3=”” headline-4=”h2″ question-four=”Uçak bileti alırken HES kodumu nasıl kullanabilirim?” response-four=”Uçak yolculuklarında HES kodu uygulaması geçerlidir, yani uçak bileti almadan önce HES kodu almanız gerekiyor. HES kodu yukarıdaki maddelerde anlatıldığı şekilde alındıktan sonra, obilet.com üzerinden HES kodunuz ile uçak bileti satın alabilirsiniz. Aşağıdaki advertımları sırayla takip etmeniz halinde kolayca uçak bileti satın alabilirsiniz.

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan kişiye özel akıllı seyahat kart sistemleri, Sağlık Bakanlığının HES uygulamasına entegre edilecek.

Samkart’a Hes kodu yüklemek için öncelikle HES kodunuzu almanız gerekir. Elinizde HES kodunuz varsa yapmanız gerekenler şu şekildedir:

Aşı kartında pasaport bilgisinin de yer almasını isterseniz pasaport numarasını website yazarak dahil edebilirsiniz. Aşı kimliğinde yer alan QR kod okutulduğunda sistem kartın doğruluğunu kontrol etmektedir.

iPhone için AppStore ve Android cihazlar için Google Engage in’den indirebileceğiniz Hayat Eve Sığar mobil uygulaması, kodu almak için kullanabileceğiniz yerlerden biri. Mobil uygulamayı indirip giriş yaptıktan sonra HES kodunuza kolayca ulaşabilirsiniz.

Uçak ve tren seyahatlerinde kullanılacak olan HES Kodu aracılığıyla kişinin sağlık durumu, hizmeti sağlayan firma tarafından sorgulanabilecek ve riskli olduğunun görülmesi halinde seyahati onaylamayacak.

“Her AVM ve semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısının İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararı ile ayrı ayrı belirlenmesi,

Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan ”İhbar” özelliği ile işyerleri veya toplu etkinliklerde maske, sosyal mesafe ya da hijyen kurallarına uyulmaması durumunda uygulama üzerinden ihbar işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Bu kod ile kişilerin virüs taşıyıp taşımadığını, threat durumlarını ve temaslı olup olmadıklarının kontrol ve sorgulamasını yapabilmek için hes kodu alma zorunlu olduğundan Sms ile veya kısa mesaj ile kolay yoldan HES kodunun nasıl alındığını merak edilmektedir. Hes Kodu Zorunlu mudur?

Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir.

Yolcuların hasta veya temaslı olmadığı, threat taşımadığını gösterecek belge niteliğinde olan bu kodlara iki farklı şekilde ulaşabilirsiniz.

Report this wiki page